Land (2021)

Ημερομηνία κυκλοφορίας 03-06-2021
Διάρκεια ταινίας 89λεπτά
Είδος
Περιγραφή

Αυτό το τρυφερό και ανθρωπιστικό δράμα επιβίωσης είναι το σκηνοθετικό ντεμπούτο της βραβευμένης ηθοποιού Ρόμπιν Ράιτ (“House of Cards“, “Forrest Gump”, “Blade Runner 2049”, “The Girl with the Dragon Tattoo”), το οποίο παρουσιάστηκε φέτος στο φεστιβάλ του Σάντανς. Μια ιστορία για την θεραπευτική δύναμη της ανθρώπινης καλοσύνης, για την αξία της συντροφικότητας και για τη δύναμη της ανθρώπινης ψυχής.

Το Land ακολουθεί το ταξίδι μιας γυναίκας που αποφασίζει ξαφνικά να αναζητήσει έναν νέο τρόπο για να ζει ύστερα από μια συνταρακτική απώλεια που θα της αλλάξει για πάντα τη ζωή. Η Έντι (Ρόμπιν Ράιτ) απομακρύνεται από την κοινωνία για να ξεκινήσει μια μοναχική ύπαρξη στην απομακρυσμένα και αφιλόξενα, βραχώδη όρη του Γουαϊόμινγκ και αναζητά το νόημα της ζωής, στην απέραντη και σκληρή αμερικανική έρημο. Θα αγοράσει λοιπόν ένα απομακρυσμένο αγροτεμάχιο με μια παλιά ξύλινη καμπίνα. Εκεί θα κουβαλήσει αρκετές προμήθειες για να συντηρηθεί τους πρώτους μήνες, ώστε σταδιακά να αποσυνδεθεί από όλα όσα θεωρούσε δεδομένα. Η νέα της ζωή της Edee θα ξεκινήσει δίχως καμία προηγούμενη εμπειρία στην άγρια φύση, αλλά θα σταθεί τολμηρή, αν και απροετοίμαστη, απέναντι στις τρομερές προκλήσεις του αχανούς τοπίου.

Η Edee θέλει να σβήσει τον εαυτό της και την προηγούμενη ζωή της σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει τον πόνο της. Κάνει την επιλογή να εξαφανιστεί από την ανθρωπότητα, στην ακατοίκητη απεραντοσύνη. Το καλοκαίρι θα διαδεχθεί το φθινόπωρο και στη συνέχεια τον χειμώνα. Στο μεταξύ η Edee θα δοκιμαστεί από τις πρωτόγνωρες κακουχίες, όπου μια στιγμιαία απροσεξία μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφή. Για καλή της τύχη θα συναντηθεί έγκαιρα με έναν ντόπιο κυνηγό τον Μιγκέλ (Demián Bichir “A Better Life”, “Savages”; “The Hateful Eight”, “Machete Kills” “Alien Covenant”) ο οποίος θα την μυήσει στα μυστικά της ατομικής επιβίωσης και θα την βοηθήσει να κατανοήσει καλύτερα τη φύση και τις προκλήσεις της. Μέσα από το κυνήγι και την απλή αναζήτηση τροφής, μια απροσδόκητη φιλία θα αναπτυχθεί ανάμεσα στην ηρωίδα και τον ανέλπιστο συνοδοιπόρο της και Έντι θα πλησιάσει ξανά το νόημα της ζωής.

Παρά την απροθυμία της ηρωίδας να μοιραστεί λεπτομέρειες για το παρελθόν της και να μάθει οποιαδήποτε είδηση από τον έξω κόσμο, οι δύο βαθιά πληγωμένες ψυχές θα χτίσουν έναν δεσμό που μέσα στις αντιξοότητες και την ενοχική τιμωρία, θα τους προσφέρει μια διέξοδο αληθινής θεραπείας και ανιδιοτελούς συντροφικότητας. «Υπάρχουν τόσες πολλές ιστορίες απώλειας και πόνου στις ταινίες και στην καθημερινότητά μας. Συχνά, τίθεται ένα θεμελιώδες ερώτημα: πώς θα το ξεπεράσουμε; Αυτό το ταξίδι δεν πρόκειται ποτέ να είναι το ίδιο για όλους – αλλά πολύ συχνά όσοι βρίσκονται πιο κοντά μας, έχουν προσδοκίες για το πώς θα διαχειριστούμε τη θλίψη μας και για το πότε οφείλουμε να νιώσουμε καλύτερα» δήλωσε η δημιουργός της ταινίας, Ρόμπιν Ράιτ, η οποία σκηνοθετεί την ιστορία στην οποία πρωταγωνιστεί.

Σκηνοθέτης